UNIIQ Memperkenalkan Minuman Kombucha

Click here to read the original article posted by Tajria

Pernahkah anda mendengar akan kebaikan kombucha? Ya, ia merupakan sejenis minuman kesihatan atau teh yang kaya dengan Vitamin B dan juga probiotik yang mana hidangan ini telah ditapai dan dimakan selama beribu-ribu tahun.

Bagi membawa minuman ini ke peringkat yang lebih besar, UNIIQ telahpun mula giat menawarkan produk berasaskan kombucha ke pasaran. Tujuan pengenalan ini turut dikatakan bagi menggalakkan penjagaan kesejahteraan fizikal dan mental selain didorong oleh keperluan yang semakin meningkat untuk menangani kebimbangan di kedua-dua bidang di seluruh masyarakat Malaysia.

Apa yang dilaksanakan oleh UNIIQ adalah mereka menyemai nilai pemakanan kombucha yang hebat dengan perisa yang menarik untuk mengujakan pengguna pada masa yang sama mencipta produk yang mudah dan boleh diakses untuk dimakan.

Melaluinya, UNIIQ kini menjadi lebih daripada sekadar minuman biasa kerana terdapat nilai positif di sebalik setiap tegukan sekaligus memberikan dos kebaikan harian kepada usus individu.

Sesuai untuk individu yang ingin meningkatkan kesihatan pencernaan, UNIIQ menjadikan minuman Cina purba ini lebih mudah dibancuh dan dihidangkan sewaktu aktiviti harian. Dengan mengamalkan pengambilan minuman ini, ia dijangka akan meningkatkan penghadaman dan kencing manis, menguatkan sistem imunisasi dan menyahtoksik.


Minuman kombucha dari UNIIQ ini hadir dengan 4 perisa berbeza iaitu klasik, kalamansi, mawar dan buah markisa

•Rasa klasik mengandungi rasa cuka masam kegemaran orang ramai yang menyegarkan.
•Perisa calamansi menyajikan kebaikan sitrus limau manis, limau nipis dan oren.
•Perisa mawar pula hadir dengan sedikit bauan yang elegan dan romantis.
•Perisa buah markisa mengeluarkan rasa pedas dan unik buah eksotik dan merangsang selera anda.


Bersama-sama dengan penawaran produk ini, UNIIQ turut menjayakan kempen bagi menggalakkan orang ramai untuk berkongsi dengan mengumpulkan cerita, kata-kata hikmat dan petikan inspirasi mereka. Mesej tersebut kemudiannya dicetak pada setiap botol kombucha UNIIQ untuk menjadi motivasi dan galakan kepada semua pengguna kerana mereka diilhamkan oleh satu sama lain.

Selain itu, UNIIQ telah bekerjasama lagi dengan Skybi, platform kesihatan mental dalam talian yang menawarkan perkhidmatan kesihatan mental yang boleh diakses dan berpatutan untuk diet. Perkongsian itu akan menyaksikan pasukan profesional kesihatan mental berdaftar Skybi menyumbang kepada kempen dengan berkongsi petikan inspirasi dan motivasi untuk inisiatif Story in a Bottle.

Jika anda berminat, minuman UNIIQ Kombucha boleh dibeli melalui laman rasmi UNIIQ atau di pasaraya berdekatan seperti AEON, Village Grocer, Ben’s dan Cold Storage yang mana minuman ini ditawarkan dalam pek 4 botol pelbagai perisa pada harga RM48.

Leave a Comment

Item added to cart.
0 items - RM0.00